Снимка: БулфотоИ през следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. През нощта валежите

...
Снимка: БулфотоИ през следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. През нощта валежите
Коментари Харесай

Мрачните новини за времето идват една след друга, не му се вижда краят!

Снимка: Булфото

И през идващото денонощие ще се задържи най-вече облачно. През нощта валежите ще са на по-малко места - основно в Източна България и южните региони. През деня преваляванията на изток ще продължат, а след обяд и в Западна България ще се засилват, като на места в планинските региони се чакат и обилни количества. Такава е прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология, написа Блиц.

Ще духа слаб до сдържан север-североизточен вятър. Минималните температури ще са сред 5 и 10 градуса, максималните - сред 11 и 16 градуса. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца, към края на деня ще стартира да се покачва.
 
Жълт код за валежи е в действие за четири области в Източна България. Предупреждението е в действие за областите Шумен, Добрич, Варна и Бургас. В тези региони прогнозите са да вали дъжд с количества за денонощието сред 15 и 25 л/кв.м, на обособени места до 30-40 л/кв.м.



В планините ще бъде облачно, на доста места - и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, по-значителни след обяд над масивите от Югозападна България, където е допустимо и да прегърми. Над 1800 м дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан вятър от североизток. Максимална температура на 1200 м - към 7 градуса, на 2000 м - към 1 градус.

По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще е към 3 бала.Облачно и хладно ще бъде и в понеделник. Превалявания от дъжд, най-вече слаби, ще има тук-там в югозападната част на страната. Вятърът ще е слаб до сдържан, от изток-североизток.
 
Във вторник незначителни валежи ще има единствено на изолирани места. Ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. Вятърът ще се ориентира от северозапад. Сутрешните температури ще се намалят и на обособени места в Североизточна България и по високите полета при изясняване в нощните часове ще се образува слана.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР